Maandag - Vrijdag : 09:00 - 17:00
info@riad.nl
020 6124800

Diensten van RIAD Administraties en Belastingadvies

RIAD  Administraties en Belastingadvies begeleidt en ondersteunt u graag tijdens de uitwerking van uw financiële administratie.

accountantEen juiste financiële administratie is essentieel voor een bedrijf. Hierbij maakt het niet uit of u een multinational bent of een kleine zelfstandige (ZZP). De belastingdienst eist een goed overzicht van al uw financiële activiteiten en stelt daar strenge regels aan. Aan u dus de vraag of u de financiële administratie zelf gaat doen of wilt gaan uitbesteden. Voordat u hier een keuze in kan maken, sommen we eerst op waar een goede financiële administratie aan moet voldoen.

BTW belasting

Geld is belangrijkIedere onderneming die als zodanig staat ingeschreven bij de belastingdienst is verplicht een juiste BTW boekhouding bij te houden. Eens in de drie maanden moet u hiervoor aangifte doen bij de belastingdienst. Let bij de aanvang van uw onderneming goed op welke BTW tarieven u moet toepassen. In Nederland kennen we tarieven van respectievelijk nul, 6 en 21 procent.

Het is mogelijk dat u verschillende tarieven moet berekenen, omdat u aan de verschillende voorwaarden voldoet. Neem deze goed op in uw financiële administratie. Wanneer u BTW berekent aan een klant, dan moet u deze eens per drie maanden afdragen aan de belastingdienst. Wanneer u BTW betaalt, bijvoorbeeld door investeringen maar ook op kantoor artikelen etc., dan mag u deze betaalde BTW, de zogenaamde voorbelasting, af trekken van dit bedrag.

Zodoende is het mogelijk om geld terug te ontvangen in plaats van te betalen aan de belastingdienst. Kijk voor informatie, ook over de aantrekkelijke kleine ondernemers regeling op de site van de belastingdienst.

Uw debiteuren en crediteuren

persoonlijke-financienIn en uitgaven, de zogenaamde crediteuren en debiteuren, moet u bijhouden in een kasboek. Bij uitsluitend contante betalingen is dit eenvoudig in een standaard kasboek te doen die u bij elke kantoorboekhandel kunt kopen. Betalingen per bank of giro moet u echter apart bijhouden in een bankboek. Het volstaat soms wanneer u alleen digitale bankbetalingen doet om met alleen een afschrift van uw internet bankieren te voldoen aan een financiële administratie.

Are-You-Asking-Your-Accountant-the-Right-QuestionsMaar de kans is vrij aannemelijk dat u ook wel eens uitgaven per kas doet. Er zijn verschillende gratis financiële administratie software programma’s op het internet verkrijgbaar, van zeer uitgebreid tot een simpel ‘administratie in excel bestand, waarin u de boekhouding kan bijhouden.

Uw facturen

Meestal zal u gebruik maken van facturen of wellicht alleen van bonnetjes. Bewaar deze in uw financiële administratie. Zorg dat de volgnummers elkaar opvolgen en probeer zoveel mogelijk de originele nota’s, bank afschriften, pin bonnen etc. aan de papieren te binden. Hierdoor blijft alles inzichtelijk en prettig controleerbaar.

Bewaar alle financiële administratie

Een financiële administratie is niet alleen het ingaande en uitgaande geld. Ook offertes, afspraken en prijs overleg behoord tot de financiële administratie. Probeer alles, waar mogelijk digitaal, te bewaren. Het is verstandig om een back up te maken van al uw gegevens.

U bent verplicht om uw financiële administratie(s) minimaal vijf jaar te bewaren.

Financiële administratie uitbesteden

Er zit dus nog heel wat werk in een goede financiële administratie. Een medewerker financiële administratie in dienst nemen kan een optie zijn, maar is niet goedkoop. Het antwoord op deze vraag ligt meer aan de grote van uw onderneming dan aan uw kennis of wil. Een ZZP’er kan het vaak af met een Excel programma, maar een BV is bijvoorbeeld al verplicht om haar financiële administratie te laten controleren door een boekhouder. De kans is groot dat u voor uw bedrijf er voor kiest om de hele financiële administratie uit te laten besteden.

Controle boekhouding

Op uw verzoek oefenen wij controle uit op de boekhouding en of jaarrekeningen van uw bedrijf.

Het adviseren van werkgevers

Wanneer u vragen heeft over het in dienst nemen van personeel of bij een eventuele ontslagaanvraag kunnen wij u ook adviseren. Wij staan u bij gedurende het gehele proces van het aannemen van uw personeel tot het begeleiden van de ontslagaanvraag.

Ook adviseren wij u op het gebied van CAO. Wij zijn op de hoogte van de allernieuwste CAO-ontwikkelingen waardoor wij voor u de arbeidsvoorwaarden op professionele wijze kunnen beoordelen. Graag stellen wij voor u ook de arbeidsvoorwaarden en -overeenkomsten op.

Neem contact op

Contact opnemen met RiadRIAD  Administraties en Belastingadvies. Wilt u meer informatie? Wij zijn dagelijks op werkdagen bereikbaar via info@riad.nl of telefonisch op 020 – 612 4800.